“Τι Χειμώνας βαρύς…”: The tips!

Ο Ιανουάριος πλησιάζει στο τέλος του, αλλά ο Χειμώνας είναι ακόμα εδώ! Έχουμε συνδέσει την εποχή αυτή τόσο πολύ με τα Χριστούγεννα, που ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος μοιάζουν με φτωχούς συγγενείς μπροστά στη λάμψη του Δεκεμβρίου. Εγώ λοιπόν, που αυτές τις ανισότητες δεν τις μπορώ, θα μοιραστώ μαζί σας 5 από τα αγαπημένες μου ιδέες για να γιορτάσουμε όσο Χειμώνα μας έχει απομείνει και να μαζέψουμε αναμνήσεις που θα μας κάνουν να τον αναπολούμε ακόμα και το Καλοκαίρι! Γάντια, σκούφοι και φύγαμε!

.

·         Φέτος παράπονο δεν είχαμε από χιόνι και οι περισσότεροι είδαμε αρκετό. Προσωπικά όμως προτιμώ να επισκέπτομαι τα χιονισμένα βουνά αφού περάσει η χαρούμενη φρενίτιδα που μας δημιουργεί μια αναπάντεχη χιονόπτωση. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα, βάλτε τη σε ένα θερμός και ξεκινήστε για τα κοντινά βουνά για να απολαύσετε το καθαρό κρύο και το χιόνι που έχει απομείνει μακριά από τα πλήθη! Αν καταφέρετε να πάρετε και μία άδεια από τη δουλειά σας για να εξορμήσετε μια καθημερινή, ακόμα καλύτερα!

.

·         Πριν τα Χριστούγεννα σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας, στήνονται πλέον θεματικά πάρκα με παιχνίδια, στολίδια, Άγιους Βασίληδες και…παγοδρόμια! Πείτε μου εσείς τώρα αν καταφέρατε να…παγοδρομήσετε με τόσο κόσμο που συνέρρευσε στα πάρκα τις γιορτινές μέρες. Εμείς λοιπόν που δεν τα καταφέραμε, θα φορέσουμε τα παγοπέδιλα μας και θα επισκεφθούμε τα παγοδρόμια που λειτουργούν και μετά τις γιορτές! Με μια μικρή διαδικτυακή αναζήτηση θα βρείτε παγοδρόμια που μένουν ανοιχτά όλο το Χειμώνα, όπως αυτά που βρίσκονται στο Athens Heart και το Μέγαρο Μουσικής και το Αιγάλεω.

.

·         Αν πάλι αγαπάτε το κρύο και το χιόνι αλλά προτιμάτε να το απολαμβάνετε από τη ζεστασιά του σαλονιού σας, πάρτε κουβερτούλα, φτιάξτε ποπ κόρν και απολαύστε ταινίες που εξυμνούν το Χειμώνα! Από animation με πριγκίπισσες των πάγων και ρομαντικές κομεντί γυρισμένες στα τοπία της Αλάσκα, μέχρι νορβηγικά θρίλερ με φόντο το χιόνι που δεν λιώνει ποτέ, σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο!

.

·          Αν υπάρχει μία εποχή που οι σούπες έχουν την τιμητική τους, τότε αυτή είναι σίγουρα ο Χειμώνας. Κι επειδή σούπα για έναν είναι λίγο δύσκολο να φτιάξετε, ετοιμάστε μια μεγάλη κατσαρόλα και φωνάξτε τους φίλους σας για να την απολαύσετε. Βάζετε τη σούπα, βάζουν το κρασί και το φρέσκο ψωμάκι και ζεσταίνετε στομαχάκια και ψυχές κουβεντιάζοντας πάνω από τα αχνιστά πιάτα! Και το πιο σημαντικό: μην ξεχάστε να τους τονίσετε το αυστηρά ανεπίσημο dresscode!

.

·         Χειμώνας σημαίνει κόκκινα μάγουλα από το κρύο έξω και θαλπωρή από το καλοριφέρ/τζάκι/ότι έχει ο καθένας μέσα. Χειμώνας όμως σημαίνει και αυξημένες ανάγκες για βοήθεια σε ανθρώπους που το κρύο είναι μονόδρομος και η θαλπωρή είναι όνειρο. Είτε ξεκαθαρίζετε τις ντουλάπες σας και μπορείτε να δώσετε ρούχα που δεν χρειάζεστε, είτε δωρίζοντας το φαγάκι και τα γλυκά περίσσεψαν από τα τραπέζια που κάνετε, είτε έχετε όρεξη να φορέσετε τα ζεστά σας ρούχα και να πάτε να ανακατέψετε μια αχνιστή κατσαρόλα που θα χαρίσει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε και άλλους ανθρώπους -αν όχι να χαρούν –σίγουρα να επιβιώσουν αυτόν τον Χειμώνα. Εμείς σας οικογένεια αγαπάμε και στηρίζουμε το έργο της ομάδας μαγειρικής και δημιουργικής απασχόλησης Mano Aperta, όμως σίγουρα και εσείς θα βρείτε πολλές οργανώσεις/πρωτοβουλίες που σας χρειάζονται, ενώ αν έχετε παιδάκια τους προσφέρετε κι ένα σημαντικό μάθημα ζωής.  

.

Εσείς πως ονειρεύεστε να περάσετε τον φετινό Χειμώνα; Έχετε καμιά αγαπημένη συνήθεια που κάνει τις χειμωνιάτικες μέρες να κυλάνε ομορφότερα;

Σημ: Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Άλσος του Ευαγγελισμού στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα του μεγάλου χιονιού!

Σας φιλώ

Κωνσταντίνα

4 άποψεις για το ““Τι Χειμώνας βαρύς…”: The tips!

  1. Καλημέρα Κωνσταντίνα! Διάβασα την ανάρτησή σου μονορούφι! Αγαπάμε χιόνι χωρίς κόσμο τριγύρω για αυτό και προσπαθούμε να ανεβαίνουμε στην Πάρνηθα μέρες που ξέρουμε δεν έχει πολύ κόσμο. Ψηφίζουμε ζεστή σοκολάτα και κουβέρτα στον καναπέ! Τις χειμωνιάτικες ημέρες, τα κρύα απογεύματα δηλαδή που μας κρατούν στο σπίτι, χαλαρώνουμε όλοι μαζί στο καθιστικό μας. Όχι απαραίτητα βλέποντας τηλεόραση όμως! Τζάκι, βιβλία, μαρκαδόροι και φύλλα λευκά για πολλή ζωγραφική! Τραχανά ζεστό με κρουτόν από τα χεράκια μας και χαμηλός φωτισμός στο σαλόνι! Και φυσικά νωρίς νωρίς για ύπνο!

    1. Αυτό με τον τραχανά δεν έπρεπε να το πεις!!!Τον λατρεύω και στο σπιτι το Χειμώνα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες!!Όσο για το τζάκι, πρέπει να σου πω πως εμείς δεν έχουμε σπιτι, αλλά φέτος ανακάλυψα πρόγραμμα τζακιου στο Netflix(!!!!) και το έχουμε λιώσει!!!

  2. Aaaa δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν αυτά τα τρία παγοδρόμιο στην Αθήνα. Θα επιλέξουμε τον κήπο του Μεγάρου γιατί αγαπάμε Μέγαρο και λέω να την πάω την άλλη εβδομάδα (μας και αυτό το ΣΚ είναι γεμάτο). Σούπες λατρεύω και τζακάκι αγαπώ επίσης. Με ξεσήκωσες. Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα αυτό τον χειμώνα από αυτά που αγαπώ, σνιφ! Θα μπω σε πρόγραμμα όμως μόλις τελειώσουν οι ιώσεις που τσάκισαν κυρίως εμένα και τον άντρα μου! Κάλη

    1. Απλο ιωσεις φέτος άλλο τίποτα!Περαστικά σε όλους!Παγοδρόμιο έχουμε κι εμείς στο πρόγραμμα το άλλο ΣΚ οπότε μπορεί και να σας πετύχουμε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *