Δρόμοι της Αραβίας: Μία έκθεση-ταξίδι!

Η Άνοιξη μπορεί να είναι εδώ, αλλά μόλις πρόσφατα ο καιρός μας επέτρεψε να το καταλάβουμε! Έτσι μία βροχερή Παρασκευή του Απρίλη, μη μπορώντας να περάσουμε το απόγευμα μας στη φύση, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε πιο ζεστούς προορισμούς, σε ανεξερεύνητους για εμάς πολιτισμούς, σε μυστηριακά τοπία. Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητο μας, κατεβήκαμε την Πειραιώς  και «προσγειωθήκαμε» στο Μουσείο Μπενάκη. «Οι δρόμοι της Αραβίας» ανοίχθηκαν μπροστά μας κι εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας!

Από την αρχή της έκθεσης κιόλας, το σκηνικό που έχει στηθεί τοποθετεί τον επισκέπτη στο χώρο της Αραβικής Χερσονήσου. Υποβλητικός φωτισμός, αραβική μουσική, χαλί στο χρώμα της άμμου, εικόνες της ερήμου σε μια φωτεινή «ζωοφόρο» που μας συνοδεύει σε όλη την έκθεση, εντυπωσιακές αναπαραστάσεις από τα ταφικά μνημεία του Μαντέν Σαλίχ (ή αλλιώς η Πέτρα της Σαουδικής Αραβίας), χαρίζουν στον επισκέπτη μία συνολική αισθητηριακή εμπειρία γύρω από τον Αραβικό Πολιτισμό. Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω θα εντυπωσιάσουν και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, που θα ζήσουν μια σχεδόν ταξιδιωτική εμπειρία μέσα στο μουσείο!

Η έκθεση που πρωτοξεκίνησε το 2010 από το Λούβρο και η Ελλάδα αποτελεί το 16ο σταθμό της, μας ταξιδεύει στην ιστορία της Αραβικής Χερσονήσου από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τον 20ο αιώνα. Θα σας ξαφνιάσει το πόσο κοντά βρέθηκαν ο ελληνορωμαϊκός με τον αραβικό πολιτισμό, επηρεάζοντας ο ένας τον άλλον, θα δείτε τον πολιτισμό να ανθίζει κάτω από τις αντίξοες κλιματικές συνθήκες της χερσονήσου και θα ταξιδέψετε μέσα από την πορεία των καραβανιών στις πλούσιες πόλεις-οάσεις του Αραβικού κόσμου.

Την παράσταση για τους μικρούς μας φίλους, θα κλέψουν τα αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, τα χρυσά κτερίσματα αλλά και ο χώρος που φιλοξενεί μια μεγάλη πόρτα από την Κάαβα, το βασικό προσκυνηματικό σημείο στη Μέκκα!

Φεύγοντας τα μικρά σας θα ευχαριστηθούν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μπενάκη, ενώ στα τραπεζάκια του μπορείτε να απολαύσετε καφέ και χυμούς. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα και τα πωλητήρια που στεγάζονται στους χώρους του Μουσείου από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενα για μικρούς και μεγάλους!

Χρήσιμα:

  • Η έκθεση διαρκεί έως τις 26/5/19, οπότε μεριμνήστε έγκαιρα σε περίπτωση που θέλετε να την επισκεφθείτε.
  • Στο Μουσείο υπάρχουν ράμπες και ανελκυστήρας για να εξυπηρετούν τόσο ΑΜΕΑ όσο και γονείς με βρεφικά καροτσάκια
  • Στο Καφέ του Μουσείου θα βρείτε νερό αλλά και σνακ για τα μικρά σας, σε περίπτωση που ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας από το σπίτι
  • Η φωτογράφιση επιτρέπεται, αλλά χωρίς φλας.

Μπορεί οι ηλιόλουστες μέρες να είναι -σχεδόν- εδώ, αλλά όπως μας έχετε καταλάβει ήδη, στα Happy Paths πιστεύουμε πως πάντα υπάρχει μια καλή αφορμή για να επισκεφθούμε ένα μουσείο! Αν πάτε περιμένω εντυπώσεις!

Σας φιλώ,

Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.