Tips για Camping με παιδιά!

Τα Happy Paths φέτος ταξιδεύουν σε ρυθμούς camping κι επειδή αγαπήσατε την τελευταία μας ανάρτηση για τους 5+1 λόγους για να πάει κανείς camping με παιδιά, σκεφτήκαμε να επανέλθουμε με μερικά tips που θα κάνουν την παραμονή σας στο camping πιο ξέγνοιαστη! Πάμε να μαζέψουμε τα αγαπημένα μας tips όπως τα δοκιμάσαμε και δούλεψαν στη δική μας περίπτωση!

  1. Η οργάνωση είναι η μισή αρχοντιά! Πριν ξεκινήσετε την εκδρομή σας, κάντε ένα νοερό ταξίδι στο πως θα κυλήσουν οι μέρες σας. Φανταστείτε πως θα ξεκινάει η μέρα σας και τι ανάγκες θα έχετε να καλύψετε (θα μαγειρεύετε, θα τρώτε έξω, θα έχει κρύο το βράδυ ή ζέστη, θα παίζετε επιτραπέζια ή μόνο παιχνίδια στη θάλασσα;). Έτσι για κάθε λοιπόν ανάγκη οργανώστε τι πράγματα θα χρειαστεί να έχετε και φτιάξτε μία λίστα με αυτά!
  1. Όχι λίγα ούτε πολλά! Η αρχική σκέψη είναι να πάρετε όλο το σπίτι μαζί σας ενώ η τελική σας θα είναι να πάρετε μόνο τα απαραίτητα γιατί μπουχτίσατε! Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πάρτε όσα θα χρειαστείτε για να έχετε την άνεση σας, αλλά αφήστε πίσω ότι απαντάει στη φράση «θα μπορούσα να αντέξω και χωρίς αυτό». Ένα υπερφορτωμένο αυτοκίνητο θα σας κουράσει γιατί μετά δεν θα βρίσκετε εύκολα όσα χρειάζεστε, ενώ αντίθετα μη στερηθείτε το αγαπημένο σας μαξιλάρι για τον ύπνο αν δε θέλετε να καταλήξετε ξενύχτηδες και γκρινιάρηδες!
  1. Κάθε πράγμα στο κουτί του! Κάνατε τις λίστες σας, καταλήξατε στο τι θα πάρετε μαζί σας και τώρα ξεκινά το δύσκολο κομμάτι της τακτοποίησης (σας υπόσχομαι πως μόνο η πρώτη φορά είναι δύσκολη, μετά θα του έχετε πάρει τον αέρα και θα πακετάρετε σε χρόνο μηδέν!). Μία λέξη θα σας πω που θα σας λύσει τα χέρια… «Κουτιά»! Επιλέξτε-ιδανικά- διάφανα κουτιά ή τσάντες και χωρίστε τα πράγματα σας ανά κατηγορίες χρήσης: Κουζινικά/μαγειρική, ότι χρειάζεστε για το βράδυ μέσα στη σκηνή, παιχνίδια, εξωτερικός χώρος. Ανά πάσα στιγμή θα ξέρετε τι χρειάζεστε και που θα το βρείτε, ενώ αν χρειαστεί κάτι να το μεταφέρετε (πχ τα κουζινικά για πλύσιμο, ή ένα μέρος με σνακ για τα παιδιά σας) θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί ή την τσάντα και να γλιτώσετε τις πολλές διαδρομές!
  1. Μην φέρετε το πρόγραμμα μαζί σας! Εκτός αν έχετε μωράκι μαζί σας –οπότε η τήρηση προγράμματος στο φαγητό και τον ύπνο θα αποβεί σωτήρια- αφήστε το πρόγραμμα στο σπίτι! Στο camping τους ρυθμούς τους επιβάλει η φύση. Μπορεί να κοιμηθείτε πιο νωρίς ή πιο αργά, να φάτε σε ακανόνιστες ώρες και το σώμα σας να ζητάει να αφεθεί στη ραστώνη του Καλοκαιριού πιο συχνά μέσα στη μέρα. «Ακολουθείστε το ρεύμα» μικροί και μεγάλοι, ακούστε το σώμα σας και τις ανάγκες του για να αποσυνδεθείτε ουσιαστικά από την καθημερινότητα σας!
  1. Προετοιμάστε τα μικρά σας! Το camping με παιδιά θα είναι σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Προετοιμάστε τα γι’ αυτό που θα ζήσετε διαβάζοντας παραμύθια με μικρούς κατασκηνωτές, στήνοντας τη σκηνή σας ένα βράδυ στη βεράντα ή στο σαλόνι, παίζοντας παιχνίδια ρόλων με θέμα το camping. Συζητήστε μαζί τους για το τι να περιμένουν, τους κανόνες του camping, τι θα τρώνε! Όσο πιο προετοιμασμένα είναι τόσο καλύτερα θα αντιδράσουν στη διαφορετική εμπειρία του camping.

+1. Μη χάνετε το κέφι σας! Ό,τι αναποδιά και να σας βρει, αντιμετωπίστε την με χαμόγελο σαν μέρος της περιπέτειας! Σας οικογένεια, σαν ομάδα που με όπλο την καλή της διάθεση μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε δύσκολη αλλά όμορφη αποστολή!

Αλήθεια εσείς έχετε δικά σας tips από τις κατασκηνωτικές σας εμπειρίες; Θα χαρώ να τα διαβάσω!

Σημ: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την παραμονή μας στο Camping Zaritsi, στον Τυρό Αρκαδίας. Η ζεστή φιλοξενία του Βασίλη μας έκανε να υποσχεθούμε πως θα επιστρέψουμε σε αυτό το όμορφο μέρος!

Σας φιλώ,

Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *