Δρομείς για μία μέρα!

Μία από τις αγαπημένες μου Κυριακές του χρόνου πλησιάζει! Τα τελευταία χρόνια την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη λαμβάνουμε μέρος σε μια γιορτή της Πόλης  μας. Φοράμε τα αθλητικά μας παπούτσια, τα μπλουζάκια και τα καπελάκια μας και με μερικές χιλιάδες κόσμο κατηφορίζουμε προς το Κέντρο της Πόλης μας για να συν-περπατήσουμε για καλό σκοπό. Σε προηγούμενη ανάρτηση με Φθινοπωρινές ιδέες σας είχα αναφέρει πως η συμμετοχή μας σε έναν αγώνα δρόμου είναι από τις αγαπημένες μου φθινοπωρινές συνήθειες. Με αφορμή αυτό λοιπόν σήμερα θα προσπαθήσω να σας ξεσηκώσω λέγοντας σας πέντε καλούς λόγους για να το αγαπήσετε κι εσείς! Βγάλτε τα αθλητικά από το κουτί και φύγαμε!

 

Όλοι μια γειτονιά!

·         Σε όποια γειτονιά της πόλης και αν ζούμε, σίγουρα η καθημερινότητα μας περιορίζεται στο μικρόκοσμο μας. Στους δικούς μας φίλους, συγγενείς άντε και λίγους γείτονες. Μια τέτοια αφορμή που μας βγάζει στους δρόμους της πόλης, μας κάνει να νιώθουμε και πάλι πως είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Μπορεί να συναντήσουμε παλιούς συμμαθητές , συναδέλφους έξω από τη στολή εργασίας τους, παλιούς γνωστούς, ακόμα και ανθρώπους που συναντάμε τυχαία στο πάρκο, στο σούπερ μάρκετ, στο δρόμο! Η πόλη μας γίνεται γειτονιά κι εμείς βρίσκουμε μια ακόμα αφορμή για επικοινωνία!

 

Οικογενειακή Υπόθεση!

·         Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην πόλη με παιδιά ή με την παρέα του και σίγουρα η συμμετοχή σε έναν αγώνα δρόμου είναι ένα από αυτά. Οι περισσότερες διοργανώσεις είναι φιλικές στα παιδιά ενώ δεν υπάρχει περιορισμός των ατόμων που μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές! Έτσι μαζευτείτε οικογένεια, παιδιά, φίλοι, τα κατοικίδια σας, φτιάξτε ομάδες και απολαύστε μια έξοδο χωρίς να σκεφτείτε αν είστε τόσοι πολλοί που δε θα βρείτε μέρος να σας χωρέσει! Ο δρόμος τους χωράει όλους!

 

Εθελοντισμός

·          Οι περισσότερες διοργανώσεις ενέχουν και το στοιχείο του εθελοντισμού. Υπάρχουν παντού εθελοντές για να εμψυχώνουν, για να ενημερώνουν, για να βοηθούν με τον καθαρισμό, για να σε κατατοπίζουν. Αν ο ίδιος δεν είσαι ή δεν μπορείς να γίνεις εθελοντής, πάρε μια καλή αφορμή για να μιλήσεις για αυτό στα παιδιά σου. Και που ξέρεις; Ίσως του χρόνου να πάτε παρέα φορώντας μπλουζάκι με την ένδειξη «εθελοντής»!

 

Βρείτε την ιστορία!

·         Οι πιο πολλοί αγώνες διεξάγονται με αφορμή κάποιο γεγονός. Είτε είναι ο Επίσημος Μαραθώνιος, είτε κάποιος Φιλανθρωπικός αγώνας, είτε ένας αγώνας στο πλαίσιο κάποιας εκστρατείας ενημέρωσης, πίσω από το δρώμενο υπάρχει μια ιστορία για να διηγηθείτε. Δράξτε την ευκαιρία να ενημερωθείτε, να λάβετε μέρος στις παράλληλες δράσεις και εμπλέξτε και τα παιδιά σας σε αυτό. Οι φωτογραφίες που θα τραβήξουν την ημέρα του αγώνα μπορεί να είναι-για κάποιους- ο μόνος λόγος για να πάνε, αλλά εσείς μη μείνετε σε αυτό!

 

Τα Χαμόγελα!

·         Πόσο συχνά βλέπετε τους ανθρώπους στο κέντρο της πόλης να χαμογελούν; Αν δεν είναι τουρίστες – θα σας απαντήσω εγώ – όχι πολύ συχνά! Αυτές οι μέρες όμως έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Όλοι φορούν το καλύτερο χαμόγελο τους και μαζί με την ευεξία που χαρίζει το περπάτημα ή το τρέξιμο, το κέντρο της πόλης πλημμυρίζει ενδορφίνες που πολλαπλασιάζουν τη χαρά και τη μεταφέρουν από τον έναν στον άλλον!

 

Bonus: Για κάποιους ίσως να μην είναι σημαντικό αλλά ίσως ο αγαπημένος μου λόγος για είμαι κι εγώ στους αγώνες, είναι η δυνατότητα να τρέχω/περπατάω στη μέση της Πανεπιστημίου χωρίς να είναι Δεκαπενταύγουστος! Απολαύστε κι εσείς για λίγη ώρα την πόλη χωρίς αυτοκίνητα και αν σηκώσετε το βλέμμα σας στον ορίζοντα, θα δείτε εικόνες που δεν έχετε αλλιώς την ευκαιρία να ανακαλύψετε!

 

Ξέρω πως για κάθε έναν από τους λόγους που σας ανέφερα, υπάρχει κάποιος που εκφέρει τον αντίλογο του. Ξέρω πως πολλοί ταλαιπωρούνται με την κίνηση στους γύρω δρόμους εκείνη την ημέρα, πως πολλοί θα εκνευριστούν με τις selfies και το promotion που γίνεται, με τα χρήματα που πιθανώς δαπανώνται ή με χίλιους δύο άλλους λόγους. Happy Paths όμως είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να μπορούμε να ζούμε την όμορφη πλευρά της πραγματικότητας χωρίς όμως να παραβλέπουμε τις δυσκολίες της.

Ελπίζω να σας ξεσήκωσα και να βρεθούμε εκεί έξω σε κάποια όμορφη διαδρομή! Αλήθεια εσείς λαμβάνετε μέρος σε κάποιο αγώνα τα τελευταία χρόνια;

Σας φιλώ!

Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.