Μουσείο Παιχνιδιών, το πιο “παιχνιδιάρικο” μουσείο!

 Καλό Μήνα σε όλους! Ο Ιούλιος έφτασε και έφερε μαζί του τις ζέστες που μας στέρησε ο Ιούνιος και μαζί την όρεξη για μπάνια, εξορμήσεις και παγωτά (όχι ότι η όρεξη για τα τελευταία μας έλειψε δηλαδή!). Πρωτομηνιά την Κυριακή που μας πέρασε λοιπόν και η προηγούμενη αστάθεια το καιρού μας έπιασε απροετοίμαστους για τη ζέστη, έτσι το πρώτο μπάνιο πήρε αναβολή. Έχοντας περάσει πολλά καλοκαίρια στην Αθήνα έχω καταλήξει πως το καλύτερο μέρος για να σε βρει η ζέστη στην πόλη όταν δεν έχεις δυνατότητα να πας για μπάνιο είναι τα μουσεία. Πας τη βόλτα σου στη δροσιά, βλέπεις κάτι διαφορετικό και μαθαίνεις κάτι καινούριο. Επίσης αν εξαιρέσουμε κάποιους τουρίστες τις ζεστές μέρες οι περισσότεροι βάζουν πλώρη για τη θάλασσα και σας αφήνουν το πεδίο ελεύθερο προς εξερεύνηση!

 

Το Μουσείο Παιχνιδιών

                                                                     

     

Μια επίσκεψη που σκεφτόμασταν πολύ καιρό να κάνουμε ήταν αυτή στο Μουσείο Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο. Ένα μουσείο με μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους, που δε θα χρειαστείτε πολλή προσπάθεια για να πείσετε την παρέα σας να σας ακολουθήσει!

Το παραμύθι αρχίζει μόλις περάσετε την αυλόπορτα και βρεθείτε μπροστά στον πέτρινο Πύργο Κουλούρα (ή αλλιώς ο Λευκός Πύργος των Αθηνών!) που στεγάζει το Μουσείο. Ανεβαίνετε τις μαρμάρινες σκάλες περνάτε στην εντυπωσιακή είσοδο της Έπαυλης Κουλούρα για να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών.

 

Τα εκθέματα

 

 

 

 

 

Στο μουσείο θα συναντήσετε ιστορικά παιχνίδια, όπως το αλογάκι που δώρισε στον εγγονό του Λευτεράκη ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τα γενέθλια του το 1927, ένα τρισδιάστατο διόραμα, τα πρώτα view master, κούκλες μόδας, καραβάκια και τρενάκια. Θα βρείτε τους πάγκους των πανηγυριών με τα παιχνίδια που πουλούσαν τα παλιά χρόνια οι πραματευτάδες, κουκλοθέατρα και Καραγκιόζη, μία αίθουσα αφιερωμένη στη σχολική ζωή, παιχνίδια βασισμένα στα έθιμα του τόπου μας αλλά και από τόπους μακρινούς. Παιχνίδια ελληνικά, παιχνίδια ευρωπαϊκά, επιτραπέζια, κουκλόσπιτα αλλά και παιδικά επιπλάκια, όλα χωρισμένα σε θεματικές ενότητες με διαδραστικούς πίνακες και οθόνες αλλά και επεξηγηματικές επιγραφές για να σας βοηθήσουν να στήσετε το δικό σας αφήγημα σε μια επίσκεψη με τα παιδιά.

 

 

 

 

 

Μετά το Μουσείο

 Πριν αφήσετε πίσω σας τον Πύργο Κουλούρα περάστε και από το πωλητήριο του Μουσείο που στεγάζεται στο Οίκημα. Ακόμα κι αν δεν αγοράσετε κάτι θα δείτε ιδιαίτερα παιχνίδια που θα μπορούσαν και αυτά να αποτελούν μέρος της συλλογής.

 

Μετά την επίσκεψη σας, μία βόλτα στο Πάρκο του Φλοίσβου είναι απαραίτητη! Απέναντι ακριβώς από το Μουσείο Παιχνιδιών είναι η είσοδος του Πάρκου! Ποδηλατάδες, βόλτα δίπλα στα σκάφη , παιχνίδι στις όμορφες παιδικές χαρές και φαγητό ή καφές για όλα τα γούστα μπορεί να σας προσφέρει το Πάρκο του Φλοίσβου. Αν βρεθείτε προς το απόγευμα στη μαρίνα μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν και το πλωτό Μουσείο Νεράιδα, που πρόκειται για το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού. Υπόσχομαι να επανέλθουμε με λεπτομέρειες.

Έτσι η μέρα μας ξεκίνησε με ένα παραμύθι που φιλοξενήθηκε σε ένα Πύργο του Παλαιού Φαλήρου και ολοκληρώθηκε με ξαναμμένα από το παιχνίδι μάγουλα και δροσισμένους από τα παγωτά ουρανίσκους! Τολμήστε το και περιμένω εντυπώσεις!

Για πληροφορίες για τις ώρες επίσκεψης και το εισιτήριο μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Μουσείου.

 

Σας φιλώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.