Οργανώστε “Το κουτί του Αυτοκινήτου”!

Το Σαββατοκύριακο πέρασε και μαζί και όλα τα όμορφα Φεστιβάλ που έφερε μαζί του! Περάσαμε όμορφα, μοιραστήκαμε δημιουργικές στιγμές και γνωρίσαμε καινούριους ήχους, εμπειρίες και ανθρώπους! Σιγά-σιγά λοιπόν το βλέμμα στρέφεται προς τις διακοπές και την προετοιμασία τους! Σε προηγούμενη ανάρτηση γνωρίσατε την οργανωτική πλευρά μου ετοιμάζοντας την Τσάντα των Εξορμήσεων. Μιας που ξεκινάμε τις κάπως μακρινότερες εξορμήσεις ενόψει διακοπών σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας ένα άλλο «όπλο» που δεν λείπει ποτέ από τη φαρέτρα της οργάνωσης μας, «Το κουτί του Αυτοκινήτου»!

 

Το ταξίδι με αυτοκίνητο, είτε πρόκειται για κοντινή διαδρομή είτε για μακρινή, σας δίνει το πλεονέκτημα να έχετε μαζί σας κάποια χρήσιμα αντικείμενα τα οποία αν είχατε στην τσάντα σας θα σας πρόσθεταν μεγάλο βάρος. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κουτί και το εκτυπώσιμο που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης! Ξεκινάμε;

 

Το Κουτί:

 

Το κουτί που θα φιλοξενήσει τα αντικείμενα σας μπορεί να είναι ένα ειδικά αγορασμένο για αυτή τη χρήση ή ακόμα και ένα παλιό χαρτονένιο από συσκευασία παπουτσιών. Το μέγεθος του θα το κρίνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας (αν έχετε ένα ή περισσότερα παιδιά) αλλά και ανάλογα με το πόρτ μπαγκάζ του συτοκινήτου σας. Εγώ έχω προτιμήσει ένα μικρό προς μεσαίο μέγεθος από διάφανο πλαστικό για να μπορώ να εντοπίζω εύκολα και γρήγορα αυτό που χρειάζομαι.

 

Τι θα βάλω μέσα:

 

 

  • Πρώτο και πιο σημαντικό θεωρώ ένα ρολό χαρτί κουζίνας και ένα μεγάλο μπουκάλι νερό. Τα «ατυχήματα» στο αυτοκίνητο στις εκδρομές είναι αναπόφευκτα και ο παραπάνω συνδυασμός είναι σωτήριος αν χυθεί ο χυμός την ώρα του ταξιδιού στο πίσω κάθισμα ή αν μια αδιαθεσία οδηγήσει τα μικρά μας σε ένα «εκρηκτικό» αποτέλεσμα. Το νερό λόγω της ζέστης το χρησιμοποιούμε μόνο για πλύσιμο και ως πόσιμο!

 

 

  • Για τους ίδιους λόγους πάντα έχω και μια αλλαξιά μέσα στο κουτί καθώς και ένα ζευγάρι πλαστικά παπουτσάκια (συνήθως πιο παλιά ή φτηνά, σαν έκτακτης ανάγκης). Αλλαξιά έχω και στην τσάντα αλλά τα παπούτσια είναι κάτι που δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάμε στην πλάτη μας!

 

  • Στο κουτί θα βρείτε μέσα και μία μικρή ελαφριά παιδική κουβερτούλα. Και πιο μεγάλα παιδιά να έχετε οι διαφωνίες για τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο καμιά φορά δημιουργούν εκνευρισμό. Έτσι μια ελαφριά κουβερτούλα ριγμένη στα πόδια τους μπορεί να μας σώσει και από κρυολόγημα και από μία σχετική γκρίνια. Αν δεν έχετε κρατήσει κουβερτούλα μία δικιά σας πασμίνα θα κάνει εξίσου καλά τη δουλειά της.

 

 

  • Μιας που τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ αρκετά και που είμαι σίγουρη πως δεν θέλετε να τα κουβαλάτε πάνω σας, μπορείτε να πάρετε στο κουτί σας κάποια παραπάνω. Εμείς συνήθως έχουμε κανα δυο μικρά αυτοκινητάκια, ένα βιβλίο για ζωγραφιές με αυτοκόλλητα και αν πρόκειται να ταξιδέψετε καλό θα ήταν να έχετε και το «εφεδρικό» αγαπημένο χνουδωτό φίλο των μικρών σας. Το αγαπημένο του  κουβερτάκι/αρκουδάκι/δεινοσαυράκι κλπ μπορεί να σώσει την ημέρα εκεί που δεν το περιμένετε!

 

 

  • Τέλος δεν παραλείπω ποτέ ένα επιπλέον πακέτο μωρομάντηλα, 2-3 πάνες αν χρησιμοποιείτε ακόμα, και το πλέον σημαντικό…μικρές αρωματικές σακούλες σκουπιδιών! Ένα μικρό ρολό δεν πιάνει χώρο και προστατεύει το αυτοκίνητο σας τόσο από τα σκουπίδια που μαζεύονται σε πατάκια και πόρτες, όσο και από λερωμένες πάνες μέχρι να βρείτε κάδο να της πετάξετε!

 

Ακολουθεί εκτυπώσιμο για να μην ξεμένετε ποτέ από εφόδια! Εσείς τι άλλο θα βάζατε στο κουτί σας; Θα χαρώ να ακούσω τις ιδέες σας!

 

Σας φιλώ!

 

CHECKLIST TO KOYTI TOY AYTOKINHTOY

 

Τα προϊόντα που εμφανίζονται δεν αποτελούν κομμάτι διαφήμισης, απλώς τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας και αποτελούν κομμάτι της φωτογράφισης σαν παράδειγμα οργάνωσης.

2 άποψεις για το “Οργανώστε “Το κουτί του Αυτοκινήτου”!

  1. Πολύ χρήσιμο! δεν το είχα σκεφτεί! συνήθως την τσάντα ταξιδιού οργανώνω (μπλοκ, παιχνίδια, αυτοκόλλητα, βιβλία κλπ) για να την απασχολώ όταν πρέπει να είναι λίγο ..ήρεμη 🙂 αλλά αυτό είναι για να μείνει στο πορτ-μπαγκάζ!

    1. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ένα emergency kit (!) στο αυτοκίνητο είμαστε κι εμείς οι μαμάδες πιο χαλαρές αν θέλουμε να έχουμε μαζί μας και μια πιο μικρή τσαντούλα από τους σάκους που κουβαλάμε συνήθως! Έτσι για μια έξοδο βρε παιδί μου (λέμε τώρα)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.