Ένα πρωί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πριν με βρει το Σάββατο το απόγευμα με μια ανοιξιάτικη αμυγδαλίτιδα προλάβαμε μία επίσκεψη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το 4ο Big Bang Festival. Ένα υπέροχα δημιουργικό Φεστιβάλ για νέους ανθρώπους ή για ανθρώπους που νιώθουν νέοι και κυρίως για γονείς που πάντα ονειρεύονταν να “τρέχουν” στα Φεστιβάλ με τα παιδιά τους!

 

http://www.sgt.gr/eng/SPG1798/

Το φετινό Big Bang Festival αφορούσε ηλικίες από 10 μηνών έως 108 ετών και περιλάμβανε δρώμενα  με τζαζ αυτοσχεδιασμούς, ορχήστρες από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα, μουσική με animation και αφήγηση παραμυθιού σε ραπ ρυθμούς!

 

Η ηλικία του μικρού μας οδήγησε στον 5ο όροφο της Στέγης, στην Εφηβική Σκηνή και στο “Γύρο του Κόσμου σε 80 εικόνες, The View-Master Orchestra”. Διαβάζοντας την περιγραφή στο πρόγραμμα περιμέναμε να δούμε μία βιντεοπροβολή με εικόνες που θα ενδιέφεραν τα παιδιά του σήμερα συνοδεία live μουσικής. Η εμπειρία που ζήσαμε όμως ήταν κάτι πιο δυνατό από αυτό. Μόλις τα φώτα έσβησαν μία βιντεοπροβολή, ένα τεράστιο View-Master πήρε θέση μπροστά μας και εικόνες άρχισαν προβάλλονται συνοδευόμενες από το χαρακτηριστικό ήχο της αλλαγής που έκανε το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων. Η Γη μας, οι εποχές, τα καιρικά φαινόμενα και μετά εικόνες σαν βγαλμένες από τα παιδικά μας άλμπουμ, η Κατασκήνωση, ο Άγιος Βασίλης, οι Πύργοι στην Άμμο, τα πασαλειμμένα μας με παγωτό πρόσωπα το καλοκαίρι. Και μετά η μουσική, πλήκτρα, κιθάρα, σαξόφωνο, ντραμς σε μία τζαζ, φάνκι δημιουργία που θα ακούγαμε πολύ ευχάριστα και σε μπαράκι του Κέντρου!

 

Ο μικρός “ρουφούσε” τις εικόνες και τη μουσική αμίλητος ενώ εμείς απολαμβάναμε το ρυθμό και συγκινούμασταν με όσα βλέπαμε, ενώ στο τέλος οι δημιουργοί απόλαυσαν το χειμαρρώδες χειροκρότημα των πιτσιρικιών και των μεγάλων. Αυτό που θέλω να πω με αυτή μου την ανάρτηση είναι να μη φοβάστε να μοιράζεστε με τα παιδιά σας πράγματα και εμπειρίες που φαινομενικά δεν ταιριάζουν στους μεγάλους ή που είναι φτιαγμένα μόνο για εκείνα. Θα ανοίξετε κι εσείς τους ορίζοντες σας μαζί τους και πιθανόν να απολαύσετε εξίσου (αν όχι και περισσότερο!)με τα μικρά σας τις δραστηριότητες και τα θεάματα τους!

Τώρα που καλοκαιριάζει και τα Φεστιβάλ ξεκινούν…θα σας δούμε εκεί έξω! Και ραντεβού στο Big Bang Festival 5!

Σας φιλω!

 

Τι μας άρεσε:

  • Το προσωπικό της Στέγης το οποίο ήταν ιδιαίτερα φιλικό και κατατοπιστικό με τόσα πιτσιρίκια να τρέχουν συνεχώς στο κτίριο!
  • Η πρωτοβουλία για το Big Bang Festival, ένα κάλεσμα για γονείς και παιδιά με άξονα τη μουσική και τη δημιουργία
  • Η View Master Orchestra του Δημοσθένη Γρίβα.
  • Το family friendly καφέ της Στέγης στο ισόγειο πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει για ένα χυμό και ένα σνακ για τα μικρά σας.

Τι δεν μας άρεσε:

  • Η αδιαθεσία μου που μας στέρησε την ευκαιρία να απολαύσουμε κι άλλες παραστάσεις αλλά και ένα γεύμα μετά την παράσταση, πάντα απολαυστικός τρόπος για να συζητήσεις με το μικρό σου όσα είδατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *